Kanaalweg 38b | 7902 LM HOOGEVEEN

The Challenge


Gewicht klassen:
 

* tot 85 kg. (Basis gewicht 80 kg)
* tot 95 kg. (Basis gewicht 90 kg)
* Boven 95kg (Basis gewicht100 kg)
 


Onderdelen:

Dit alles kan natuurlijk met een tijdslimiet van bijvoorbeeld
75 seconden of meer. Dan geldt voor sommige onderdelen de tot dan gezette afstand.
 

Regels:

Omdat we met verschillende gewichtsklassen werken, kunnen we per klasse een stand (records) maken. Daarnaast gaan we werken met percentages van het basis gewicht in de verschillende klassen zoals boven al aangegeven. Bv bij de Farmerswalk 150% van je basis gewicht en de Yoke 200%  Deadlift 200% Conanswheel 150% Viking press 75%.

Het is mogelijk dat iemand uit een lichtere klasse, meer afstand aflegt of sneller is dan iemand in een zwaardere klasse. En wint in de einduitslag van de zwaardere deelnemer.                                                                                                               
Er komt een uitslag per gewichtsklasse maar ook een gecombineerde uitslag. De overall winnaar!                                 
Dit maakt het erg interessant om fit te worden en eventueel in een lichtere klasse uit te komen, of jezelf motiveren om sterker en sneller te worden.                                                                                                                                                        
Wat we in elk geval bieden is veel meer dynamiek en beweging in je trainingen. Omdat we met percentages en veel op conditie gaan werken, blijven we binnen een veilige marge van trainen en oefeningen. Je eigen gewicht bepaald je basis.
In een later stadium is het mogelijk om voor de gevorderde klassen eventueel de gestelde percentages aan te passen en er een compleet nieuwe competitie mee te houden.Bijvoorbeel: De farmerswalk op 200% en Yoke op 250%, de Deadlift op 250% etc.

Deze website biedt de mogelijkheden om up to date te blijven van acties en competities. Ook komen er records op te staan. Deze kunnen alleen door een officiële scheidsrechter erkend worden.
Dit kan tijdens verschillende evenementen die georganiseerd worden. Een competitie bij een sportschool, een braderie of een regionale competitie.

In 2017 zal het eerste nationale kampioenschap op de SAP CUP plaatsvinden.

Let wel dit is een voorlopige opzet van onderdelen en regels. Dit kan nog aangepast worden indien percentages te hoog of te laag ingeschaald zijn.


Wie wordt de eerste ultimatestrong challenge kampioen?